• Seuraava eventti; OTSIKKO

  • Joku viimeisin juonenkäänne tms

  • Kuukauden hahmo tms.

  • Ote puskaradiosta tai juoru

  • Random quote

  • Ylläpidon viimeisin tiedote tms.

Pelaaminen

Muistutamme, että tämän roolipelin ikäsuositus on 18 vuotta. Pelit saattavat sisältää nuorille sopimattomia aiheita, kuten erotiikkaa, väkivaltaa, kiroilua ja päihteitä. Vaikka pelissä voi esiintyä edellämainittuja asioita, sen tarkoitus EI ole pyöriä pelkästään niiden ympärillä, vaan chatissa roolipelaamisen tarkoituksena on vuorovaikutteinen tarinankerronta online-tilassa.

Pelaaminen tapahtuu kirjoittamalla itse luodun, kuvitteellisen hahmon elehtimisestä, liikkumisesta, puheesta ja ympäristöstä. Tekstit kirjoitetaan aina hän- tai se-muodossa, ei milloinkaan minä-muodossa. Selkeyden säilyttämiseksi on suotavaa kirjoittaa roolin tapahtumat menneessä muodossa, eli imperfektissä (hän näki, hän teki, hän sanoi).

Internet on pullollaan roolipelaamiseen liittyviä sivustoja, joilla on kerrottu moneen otteeseen ne roolipelaamisen perussäännöt, joten Anarkistin sivuilla on vain tiivistetty versio aiheesta. Roolipelin maailmaan, hahmonluontiin ja muuhun olennaiseen löytyy enemmän ohjeistusta foorumin puolelta, mistä niitä pääsee tutkailemaan peliin liittymisen jälkeen.

Off-Game

Anarkistissa on painotettu useaan otteeseen, että pelaajan olisi hyvä olla aktiivinen. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, ottaen huomioon elämä netin ulkopuolella, johon liittyvät usein suhteet, työ ja koulu. Pelaajana, sinun tulee kuitenkin pelata hahmosi niin, ettei sen välitöntä läsnäoloa tarvita. Peliä helpottamaan on tarkkaan suunniteltu off-game sääntö, jota jokaisen tulee noudattaa pelissä.

Off-game säännöllä tarkoitetaan sitä, kun pelaaja on poissa, hänen hahmonsa eivät menetä rakennettuja suhteita muiden pelaajien hahmoihin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että muut eivät voi pelata hahmojaan ihmettelemään missä poissaolevan pelaajan hahmot ovat, ja raivoamaan peleissä selityksiä niiden poissaololle.

Poissaollut pelaaja myös pidetään ajan tasalla pelissä tapahtuneista asioista, mikäli ne ovat suoraan kytköksissä kyseisen pelaajan hahmoihin. Järkevällä metapelauksella mahdollistetaan se, ettei pelaajan hahmo ole ihan pihalla kaikesta tapahtuneesta ja putoa tyystin kärryiltä.

Takaumat ja juonellisesti tärkeät pelit

Anarkistissa on nyt mahdollista pelata myös foorumilla, mutta vain takaumia ja juonellisesti tärkeitä pelejä, pääasiassa pelaamisen tulee tapahtua chatissa. Foorumipelit helpottavat kiireisimpien pelaajien arkea, jotka eivät käymään aktiivisesti pelaamassa chatissa.